Coachtrajecten Chronische Stress Reversal, CSR-coaching

De CSR-methode is een succesvolle benadering van stress die ervan uitgaat dat de ‘roofbouw en gevolgen van stress’ niet tussen de oren zitten, maar daadwerkelijk in je lichaam. Een teveel aan stresshormonen zoals cortisol en adrenaline brengt je uit je neurohormonale evenwicht. Daardoor krijg je verschijnselen als vermoeidheid en moeite met slapen, concentratie en planning. Sociale consequenties zoals meer roken, drinken, je terugtrekken en irritatie zijn gevolg van deze fysiologische veranderingen.

In mijn CSR-coachtrajecten gaan we uit van duurzaam herstel, duurzame arbeid en plezier in je werk. We stoppen de roofbouw en chronische stress door eerst in te zoomen op herstel en verandering van leefwijze. Dat kan behoorlijk confronterend zijn.

Pas als je weer wat energie hebt, zoomen we in op persoonlijke kenmerken zoals slecht grenzen aangeven, geen prioriteiten stellen en onvoldoende duidelijk zijn.

Dit wordt opgepakt met een mix aan methoden, bijvoorbeeld cognitieve training, mindfulness en time management. Begeleiding van eventuele re-integratie maakt onderdeel uit van het traject.

Indien gewenst kunnen ook informatieve of begeleidende gesprekken binnen het werk plaatsvinden.

CSR-traject

Een CSR-traject bestaat uit een inventariserend gesprek en een fysiologische basismeting om de ernst van de roofbouw en chronische stress in te schatten. Daarna volgt een traject waarbij de duur afhangt van de ernst. Een aanpak waarbij eerst het fysiek herstel wordt gestimuleerd en de leefwijze wordt aangepakt en daarna de persoonskenmerken, die ook hebben bijdragen aan het uitgeput raken.

Meer weten

Benieuwd wat CSR voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met me op via info@revita.nl.

Revita is partner van het CSR-centrum.

Revita Nijmegen Partner CSR

Plaats een reactie