Coachtrajecten met de emWave HearthMath

Deze coachtrajecten draaien rond ademregulatie en vitaliteit. Door te oefenen met goed adem te halen op alle momenten van de dag leer je effectief te herstellen en te ontspannen. Dat is zeer welkom in een werkomgeving en maatschappij waar continu aan je getrokken wordt. In deze coachtrajecten krijg je de beschikking over een emWave apparaatje en is er ook begeleiding via de computer. Dit is ook geschikt voor kinderen en pubers.

De emWave Personal Stress Reliever is een klein apparaatje met vernuftige technologie die u desgewenst de hele dag bij u kunt dragen. Het helpt u de negatieve gevolgen van een verkeerde ademhaling of van stress te verminderen. U ervaart een grotere mentale helderheid, meer energie, een verbeterde gezondheid en vaak ook een verbetering in uw emotionele stabiliteit.

Hoe werkt de emWave en wat meet hij?

De emWave meet de hartcoherentie. Coherentie is een medische term die de uiterst efficiënte fysiologische status beschrijft waarbij het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem, het hormonale- en immuunsysteem harmonieus en optimaal samenwerken. Het apparaatje helpt u uw hartcoherentie te verhogen en op te merken.

Fysiologisch gezien stimuleert de emWave, net als mindfulness, de werking van het parasympatisch systeem. Zie ook de video The Heart-Brain Connection. Bij prikkeling van de parasympatische zenuwen stelt het lichaam zich in op rust en wordt het centrale zenuwstelsel geremd. De hartfrequentie daalt en de doorbloeding van onder andere het maagdarmkanaal en de hersenen neemt toe. De bloeddruk neemt af. Zo draagt de emWave bij aan fysiek en mentaal herstel.

De emWave werkt door het reguleren van je ademhaling en gedachten. Door in een regelmatig en laag tempo adem te halen en door rustige, positieve gevoelens binnen te halen, komt u in coherentie. De mate van coherentie is te zien aan de kleuren en eventueel instelbare geluiden. Door dit enkele keren (2 à 3) per dag minimaal 10 minuten te oefenen, kunt u binnen 2 weken al verandering zien en voelen, mits u natuurlijk regelmatig oefent. Wanneer u gedurende een bepaalde periode deze vaardigheid beoefent kunt u zonder dit apparaatje zelfstandig alert inspringen op spannende situaties of sneller tot herstel van fysieke of mentale inspanningen komen. Ook wordt de emWave bijvoorbeeld bij topsporters gebruikt om meer grip te krijgen op ademhaling en emoties, zodat de prestaties optimaal zijn en zij minder risico lopen op missers.

De emWave en mindfulness zijn beide uitstekende methoden om meer grip te krijgen op uw mate van spanning en het aangaan van stressvolle gebeurtenissen. Mijn ervaring is dat mindfulness meer brengt in mentaal / emotioneel opzicht. Bijvoorbeeld bij piekeren en sterke emoties. De emWave is geschikt wanneer mensen erg resultaatgericht zijn, bij jongeren en wanneer u niets ziet in een langere cursus met meer mensen. Of wanneer u gewoon een gemakkelijk te hanteren methode zoekt om meer grip te krijgen op uw onregelmatige en oppervlakkige ademhaling.

Meer weten

Wil je meer weten over coachtrajecten met de emWave? Neem dan vrijblijvend contact met me op via info@revita.nl.

Plaats een reactie