Marieke Cavé

Marieke Cavé van Revita, coaching, training, mediation en therapieMijn naam is Marieke Cavé en ik woon aan de rand van bos en park in Nijmegen met mijn partner en mijn kinderen. Ik heb het daar erg naar mijn zin.

Mijn hele leven word ik gefascineerd door beweging en kracht bij mensen. Zowel letterlijk, bijvoorbeeld in dans, als figuurlijk, door je persoonlijk te ontwikkelen. Na een opleiding als gedragswetenschapper (RadboudUniv.) en een kopopleiding arbeid en gezondheid, werkte ik jarenlang als trainer/adviseur kwaliteit van de arbeid en als arbeids- en organisatiedeskundige bij de arbodienst.

Nadat ik was gecertificeerd als coach (SvC) ben ik in 2002 voor mezelf begonnen als trainer en coach en later ook als mediator (NMI). Hier bracht ik mijn voorliefde voor beweging in praktijk doordat ik mensen begeleidde om positieve veranderingen in hun werk of privé te bewerkstelligen; ik ondersteunde hen om zelf in beweging te komen.

Een burnout in 2006 bracht me letterlijk tot stilstand en zette een intensief proces van persoonlijke groei in. Het bracht mij en mijn werk meer naar mezelf, mijn essentie. Dat wat ik wil en kan betekenen. Voor mezelf en voor anderen. Ik maakte een beweging van buiten naar binnen. Waar ik voornamelijk leefde vanuit mijn ‘extern kompas’, dat wat ik had geleerd en dat wat moest van mezelf en anderen, leef en werk ik nu meer vanuit mijn ‘intern kompas’, daar waar mijn hart naar uitgaat.

Ik ontdekte wat me tegenhoudt mijn doel te bereiken, mijn innerlijke blokkades en mijn ingesleten ineffectieve gewoonten. Ik zie het als een ‘never ending story’, het is een leven lang groeien en leren. In het algemeen een energie gevend proces.

Het werken van buiten naar binnen, het ontdekken van je essentie en authenticiteit, pas ik ook toe in mijn werk. Nu ik me in mijn kracht bevind en vanuit mijn drijfveren werk, heb ik meer plezier in mijn werk en volop energie.

De ervaringsgerichte opleiding van het Boswijk Instituut (transpersoonlijke therapie), opgericht door Riekje Boswijk, en de opleiding tot mindfulness trainer aan het Centre for Mindfulness in de VS hebben me hierbij vooral gevormd. Ook heeft een kort opleidingstraject tot systemisch werk invloed gehad op mijn huidige denken en manier van werken.

Drs. Marieke Cavé