Therapie

Op diverse momenten in je leven kan de behoefte ontstaan persoonlijk (vergaand) te groeien. Om tot bloei te komen waar dit nog niet lukte. Of om het gevoel van vastzitten, verstard zijn te doorbreken en weer te laten stromen. Natuurlijk kan dit ontstaan door de intrinsieke wens tot groei en ontwikkeling, maar vaker vaker gebeurd het dat je last hebt van hoe het nu is en wil je daar graag verandering in brengen.

Je merkt dat je op je werk of privé steeds tegen dezelfde dingen aanloopt, waardoor jouw leven niet is zoals je graag zou willen. Bepaalde gebeurtenissen hebben je uit balans gebracht. Of je bent vaak behoorlijk vermoeid en je weet niet precies waar het vandaan komt. Ook kan het gebeuren dat je continu in je hoofd zit; bezig bent met denken wat je moet en je lichaam behandelt als een soort robot.

Bij de bovenstaande voorbeelden vermoed je diep in jezelf wel dat het nodig is met jezelf aan de slag te gaan. Alle redenen om wat dieper te kijken en bewust te worden wat er bij jou speelt en hoe je weer in balans komt en meer wordt zoals je werkelijk wilt zijn.

Bij Revita kun je terecht voor Ervaringsgerichte therapie, Boswijk therapie. Bij deze vorm richten we ons op de hele persoon en niet alleen op de klacht. Ik begeleid je in het ervaren en duiden van je gevoelens en behoeften. Ze te erkennen, serieus te nemen en te verbinden met wat je hoofd “zegt”; je gedachten, je overtuigingen. Soms kunnen we analytisch heel goed weten hoe het in elkaar zit en toch niet in staat zijn tot verandering. Wanneer we via “voice dialog” of “stoelenwerk” en lichaamswerk het voelen verbinden met wat het hoofd zegt, krijgen we verbinding tussen hoofd en gevoel en komen we tot werkelijk inzicht en weten. Zo kan een snel proces van bewustwording en verandering ontstaan.

Ook kan je bij REVITA terecht voor Acceptance and Commitment Therapy, ACT.  ACT is een bewezen effectieve vorm van gedragstherapie. Dit is een therapievorm waarbij je leert afstand te nemen van wat je denkt of van de beelden die je ziet. We willen namelijk graag het “aangename” voort laten duren en het “nare” weg hebben. Dit maakt dat we ongemak of pijn vermijden en gaan voor wat op de korte termijn “winst” lijkt. Op de lange(re) termijn geeft het echter vaak “verlies”, in de vorm van minder kunnen realiseren van bijvoorbeeld ambities, vitaliteit of gezondheid. ACT heeft veel verbinding met het gedachtengoed van Mindfulness. ACT helpt je – in het nu – de focus te richten op de lange(re) termijn en de moed op te brengen ongemak te verduren.

Contra-indicaties

Wanneer je jezelf de mogelijkheid wilt geven op een verantwoordde manier te groeien door therapie, is het in de meeste gevallen niet verstandig hieraan te beginnen wanneer je al langdurig (heel) erg moe bent of wanneer je net aan medicaties zoals anti-depressiva bent begonnen. Therapie vraagt namelijk best wat energie. Fysiek redelijk in balans zijn is dus aan te raden. In het algemeen geldt voor therapie zoals REVITA deze toepast dat jij (nog redelijk) functioneert in je werk en leven. Is dit niet zo dan ben je waarschijnlijk meer gebaad bij een 2de lijns traject bij de GGZ. Bepaalde trauma’s en kenmerken vragen aanpassingen in wat we doen in therapie of welke methoden ik toepas. Een intake blijft dus altijd belangrijk om met elkaar te kijken of jouw unieke situatie past bij wat ik je kan bieden.

Meer weten

Wil je meer weten over de therapie die Revita aanbiedt ? Neem dan vrijblijvend contact met me op via info@revita.nl.