Stressreductie en -preventie

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent goed in je vak en daar wil je graag het maximale uithalen.
 • Je bent de laatste tijd meer moe dan je lief is. Dit komt omdat je vaker over je grenzen gaat wat betreft het gewerkte aantal uren, of omdat je vaker werk mee naar huis neemt dan de bedoeling is. Of misschien weet je niet zo goed waar het aan ligt.
 • Je hebt meer last van spanning dan je wilt en dan effectief is in je werk. Al weet je niet altijd waar dat vandaan komt. Het gebeurt regelmatig dat je niet in slaap komt of dat je ’s morgens vroeg wakker wordt en niet meer in slaap komt.

Je wilt hier verandering in brengen:

 • Je wilt optimaal functioneren op je werk.
 • Je wilt je aan het eind van de dag en de week vitaal genoeg voelen om iets te ondernemen, zonder jezelf te hoeven forceren.
 • Je wilt de regie krijgen over de mate van spanning die je voelt, om zo  gebeurtenissen die veel stress oproepen goed aan te kunnen.
 • Je wilt de vaardigheid bezitten om in relatief weinig tijd zo optimaal mogelijk (preventief) te herstellen en in te zetten op de momenten dat het jou uitkomt.  Zo lever je een wezenlijke bijdrage aan jouw eigen duurzame werkomstandigheden en een vitaal leven.

emWave

Om dit te realiseren leen je een apparaatje, emWave Hearthmath, uitgeleend waarmee je leert  je hartcoherentie op te merken en te verhogen. Coherentie is een medische term die de uiterst efficiënte fysiologische status beschrijft waarbij het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem, het hormonale- en immuunsysteem harmonieus en optimaal samenwerken. Zo leer je bewust snel fysiek en mentaal te herstellen. Bovendien krijg je met het apparaatje  grip op de mate van spanning die je voelt; je bent meer en meer in staat de regie in eigen handen te nemen.  Zie voor meer informatie onder emWave of coachtraject met emWave.

Omdat ook je werk centraal staat in de training, is de training praktijkgericht opgezet, zodat je maximaal kunt leren. Uit onderzoek blijkt dat ons brein vaak herhaling nodig heeft voordat nieuw gedrag voldoende ingesleten is. Om dit te bereiken zijn praktijkopdrachten en praktijkgerichte casuïstiek van onmisbaar belang. Procesbegeleiding tussendoor gebeurt op diverse manieren. Vanuit de trainer (e-coach of Skype) en collega deelnemers (intervisie via app).

Resultaten

Met het trainingstraject ‘Stressreductie en -preventie’ boek je de volgende resultaten:

 • Je weet te benoemen wat stressoren zijn en welke zaken je veel energie kosten.
 • Je hebt geleerd hoe die stressoren te ‘elimineren’, verbannen of de last ervan te verkleinen.
 • Je hebt geleerd beter naar je tijdsinvestering, prioriteiten en planningen te kijken.
 • Je weet hoe stress ontstaat en wat de (kwalijke) kenmerken zijn.
 • Je hebt meer inzicht in je mate van spanning en kunt deze direct reduceren.
 • Je kunt preventief herstel van mentale en fysieke inspanning bewust inzetten en hebt geleerd die momenten te nemen.

Duur

De duur van deze training is 1 dag en 3 x 1 dagdeel, in totaal dus 5 dagdelen.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van deze training is 9 weken.

Inschrijven en contact

Neem contact op via het contactformulier of via info@revita.nl.

Prijs

De prijs voor dit trainingstraject is 749,00 euro per persoon, exclusief BTW. Heeft u belangstelling voor training voor verschillende managers of leidinggevenden, vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of via info@revita.nl.

Training zonder timemanagement

Deze training is ook mogelijk zónder timemanagement vaardigheden (resultaat 3). De duur van de training is dan 4 x 1 dagdeel.