De vitale en veerkrachtige manager

Als manager of leidinggevende loop je tegen twee zaken op: stressmanagement en persoonlijke effectiviteit. De training ‘Vitale en flexibele manager’ is bedoeld om deze zaken goed voor jezelf op de rit te zetten. Zodat je werk effectief verloopt en jij je er plezierig en vitaal bij voelt en blijft voelen.

Herken jij jezelf hierin?

 • Je bent een beginnend manager of leidinggevende of nog niet zolang in deze baan.
 • Je hebt het inhoudelijk op de rit, maar het lijkt alsof het je allemaal (nog) veel moeite kost.
 • Je kunt er (nog) niet het maximale uithalen.
 • Je wilt nog meer handelen uit zelfvertrouwen en vanuit zelfkennis.
 • Jíj wilt de regie over je handelen en je denken.
 • Je wilt meer invloed of grip krijgen op de gesprekken met je medewerkers en in overleggen.
 • Je wilt snel kunnen schakelen naar degenen die je voor je hebt en daar optimaal mee om gaan.

Snel mentaal en fysiek herstel

En dat vanuit een zo relaxed mogelijke houding. Én vanuit de wetenschap dat jij, door je training, in staat bent in een enkel moment, weer snel mentaal en fysiek te herstellen. Zodat je aan het eind van de dag en de week nog de energie en een goed humeur hebt om iets te ondernemen.

Jij staat centraal in deze training: jouw werksituatie en jouw persoon. Jij zet je eigen proces uit aan de hand van persoonlijke leerdoelen die je formuleert op basis van wat je tegenkomt en wat je ambieert of wilt. Je ontdekt waar je echt voor staat en leert meer vanuit je persoonlijke kracht de dingen aan te gaan. Je gaat actief oefenen met het invloed uitoefenen in gesprekken en het strategisch omgaan met de situatie waarin je zit. Je herkent je eigen belemmeringen en leert de spanning die deze belemmerende gedachten met zich meebrengen te reduceren.

emWave

Verder leen je een apparaatje, de emWave Hearthmath, waarmee je leert  je hartcoherentie op te merken en te verhogen. Coherentie is een medische term die de uiterst efficiënte fysiologische status beschrijft waarbij het zenuwstelsel, het cardiovasculaire systeem, het hormonale- en immuunsysteem harmonieus en optimaal samenwerken. Zo zorgt deze training ervoor dat je bewust sneller fysiek en mentaal kan herstellen. Bovendien krijg je met het apparaatje grip op de mate van spanning die je voelt; je bent meer en meer in staat de regie in eigen handen te nemen. Zie voor meer informatie de pagina coachtrajecten met emWave.

Omdat ook je werk centraal staat in de training, is de training praktijkgericht opgezet zodat je maximaal kunt leren. Uit onderzoek blijkt dat ons brein vaak herhaling nodig heeft voordat nieuw gedrag voldoende ingesleten is. Om dit te bereiken zijn praktijkopdrachten en praktijkgerichte casuïstiek van onmisbaar belang. Procesbegeleiding tussendoor gebeurt op diverse manieren. Vanuit de trainer (e-coach of Skype) en collega deelnemers (intervisie via app).

Resultaten

Na het afronden van het trainingstraject ‘De vitale en veerkrachtige manager’ heb je de volgende resultaten geboekt:

 • Je herkent belemmerend gedrag en kunt dit gedrag aanpakken.
 • Je hebt meer invloed op (lastig) gedrag van anderen.
 • Je haalt in lastige situaties meer het optimale uit jezelf en de situatie.
 • Je handelt in je werk meer vanuit wie/wat je wilt zijn en vanuit je persoonlijke kracht.
 • Je hebt meer inzicht in je mate van spanning en kunt dit direct reduceren.
 • Je kunt preventief herstel van mentale (en fysieke) inspanning bewust inzetten en hebt geleerd die momenten te nemen.

Duur

De duur van deze training is 2 x 2 dagen en 2  x 1 dag.

Doorlooptijd

De doorlooptijd van deze training is 5 maanden.

Inschrijven en contact

Neem contact op via het contactformulier of via info@revita.nl.

Prijs

De prijs voor dit trainingstraject is 1.797,00 euro per persoon, exclusief BTW. Heeft u belangstelling voor training voor verschillende managers of leidinggevenden, vraag dan vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of via info@revita.nl.

Plaats een reactie