Persoonlijke effectiviteit (video)

De kunst van (durven) dromen

Persoonlijke effectiviteit en persoonlijke kracht

Soms lukt het niet om zo in het werk te staan als je wenst. Het leidinggeven of uitvoeren van je functie gaat je op zichzelf redelijk af, maar waar zitten nu je echte kracht en kwaliteiten? Hoe realiseer je wat je al lange tijd voor ogen hebt?

Of iets houdt je tegen om ‘nee’ te zeggen of je grenzen te stellen. Je wilt jouw bijdrage leveren in het werkoverleg, maar dat lukt je niet. Je trekt je terug.   Je loopt iedere keer stuk op je planning en het lijkt wel of je nooit tijd hebt voor intensievere klussen die ook moeten gebeuren; je stelt het elke keer uit en blijft ad hoc bezig.
Of het aansturen van je medewerkers gaat niet zoals jij wilt. Je krijgt bijvoorbeeld je teamleden niet met alle koppen dezelfde richting uit zoals nodig is voor een project. Je loopt veel te piekeren en neemt zo je werk te vaak mee naar huis.

Je waarden en blokkades

Deze en andere vragen en knelpunten spelen bij het thema persoonlijke effectiviteit en persoonlijke kracht. Het gaat om het ontdekken en bewust worden van je waarden, van wat je in de kern wilt en kunt en hoe je dat kunt bereiken. En aan de andere kant wat je tegenhoudt om te doen wat je wilt: je persoonlijke blokkades. En tenslotte om het aangereikt krijgen van kaders en theorie, waarmee je direct in de praktijk oefent, onder meer door praktijkopdrachten.

Training of coaching

Je kunt aan je persoonlijke effectiviteit werken door middel van training of coaching. Training gebeurt in een groep bestaande uit maximaal elf personen. De trainingen vinden plaats in een trainingsaccommodatie. Coachtrajecten vinden plaats in de directe werksetting – ‘coaching on the job’ – of op gesprekslocatie, meestal de gespreksruimte bij Revita.

Revita is krachtig in de link met de praktijk. Ook e-coaching behoort tot de mogelijkheden. Via een persoonlijke offerte gaan we in op de vraag en de behoefte binnen een coachings- of trainingstraject.